Alcadis breidt Academy uit met LAN en WLAN training

Alcadis Acadamy banner
Vanaf begin dit jaar biedt Alcadis haar partners de mogelijkheid om een LAN en WLAN training te volgen aan de Alcadis Academy. In een ééndaagse training verkrijgt men alle basiskennis die nodig is om (W)LAN-projecten te ontwerpen, realiseren en beheren.

Via de Alcadis Academy deelt Alcadis haar kennis over Wi-Fi en connectiviteit met haar partners. Als gecertificeerd trainingscenter van Ruckus Wireless en Alcatel-Lucent traint en certificeert Alcadis haar partners en ook biedt zij op aanvraag diverse op maat gemaakte trainingen aan.

Daarnaast organiseert Alcadis jaarlijks zo’n 30 gratis seminars met meer dan 800 deelnemers vanuit de IT- en telecombranche die hier kennis op doen over Wi-Fi en/of de producten uit het portfolio van Alcadis. Om partners te kunnen voorzien in hun vraag naar basiskennis over LAN en WLAN voegt Alcadis nu nieuwe trainingen toe aan haar Academy.

De LAN en WLAN Fundamentals trainingen richten zich op een breed publiek die op zoek zijn naar benodigde kennis over het ontwerpen, implementeren, beheren en troubleshooten van netwerken. Deze trainingen zijn zowel geschikt voor netwerkbeheerders, support engineers, netwerkdesigners, consultants en integrators, ontwikkelaars van software en hardware en IT decision makers. Om deze trainingen te kunnen volgen is geen voorkennis nodig en het kan als opstapje gebruikt worden voor certificeringstrainingen voor onder andere CWNP, CWNA, ACFE en Ruckus WiSE.

“Vanuit ons partnerkanaal krijgen wij veel verzoeken om hen op praktische wijze van benodigde kennis over LAN en WLAN te voorzien. Met de toevoeging van de LAN en WLAN Fundamentals Training voorzien wij hierin. Certificeringstrainingen van diverse fabrikanten komen beter binnen bereik met een gedegen (merk onafhankelijke) netwerktraining. Het is dan ook een logische stap in onze professional services en als toevoeging op de Alcadis Academy”, aldus Jeroen Lettinck, Senior Technical Officer bij Alcadis.

WLAN Fundamentals Training
De WLAN Fundamentals Training heeft als doel om deelnemers te voorzien van alle benodigde kennis om WLAN-netwerken te ontwerpen, implementeren en troubleshooten. Hierbij komen de verschillende Wi-Fi standaarden aan bod en vergaart men kennis over de technologie en het RF-spectrum. Onderwerpen die behandeld worden zijn onder andere het OSI model, RF-spectrum, frequenties en kanalen, modulatie, interferentie, capaciteitsplanning, WLAN security en het doen van site surveys.

LAN Fundamentals Training
Deelnemers van de LAN Fundamentals Training vergaren alle kennis over netwerktechnologieën om LAN-netwerken te implementeren en troubleshooten. Hiermee is men in staat om optimale prestaties uit het netwerk te halen en controle te krijgen over verkeer, gebruikers en applicaties. Onderwerpen die tijdens deze training aan bod komen zijn het OSI-model, netwerkprotocollen, bekabeling en Power over Ethernet, IP- en MAC-addressen, routing en switching, VLAN’s, Frame and Packet analysis en security.