Alcatel-Lucent: sterke groei in Benelux in 2014

alcatel-lucent710x200

Alcatel-Lucent Enterprise maakt bekend dat het in 2014 een aanzienlijke groei heeft gerealiseerd in de regio Benelux als gevolg van sterke prestaties op het gebied van communicatie- en netwerkoplossingen. Volgens het bedrijf werd de groei voornamelijk gerealiseerd door aanzienlijke winst in de Belgische markt, waar de algehele omzet steeg met 12 procent en de netwerkactiviteiten met 43 procent groeiden. In Nederland groeide de omzet in communicatie-oplossingen van Alcatel-Lucent met 18 procent in het MKB-communicatiesegment.

Ter ondersteuning van deze groei heeft Alcatel-Lucent een investering in een geavanceerde demofaciliteit aangekondigd. Dit als onderdeel van een nieuwe campagne, gericht op het stimuleren van omzet in belangrijke sectoren, zoals gezondheidszorg, horeca en detailhandel. Daarnaast is het bedrijf bezig om het personeelsbestand in de Benelux uit te breiden met 20 procent en heeft het onlangs Robin Slats aangenomen als sales manager voor het verkoopteam in Nederland.

De omzetgroei uit netwerkoplossingen is volgens Alcatel-Lucent het gevolg van nieuwe en bestaande klanten die een nieuwe generatie Unified Access-netwerk willen implementeren. Om verder te kunnen groeien in de regio richt het bedrijf zich op een nauwere samenwerking met zakelijke partners en een actieve toetreding tot de telefoniemarkt met een MKB- en cloud-aanbod. Alcatel-Lucent verwacht dat in de Benelux de implementatie van Unified Communications zich met een groei van ongeveer 10 procent per jaar zal verplaatsen naar de cloud.

Bron: Telecompaper