Chinese stad voorzien van Wi-Fi netwerk met Ruckus Wireless

RuckusWireless

Ruckus Wireless heeft samen met Topway Video Communication een Smart Wi-Fi netwerk gerealiseerd in Shenzhen. Shenzhen is de vijfde grootste stad in China en heeft meer dan 10 miljoen inwoners.

Shenzhen is een belangrijke stad op het gebied van economie en financiën. Daarnaast is het, het centrum van hightech R&D en productie, en is de thuisbasis voor vele wereldberoemde bedrijven.

Smart Cities

Het Wi-Fi netwerk in Shenzhen is onderdeel van de Smart Cities waarbij met behulp van state-of-the-art communicatie technologie de kwaliteit van gemeenschappelijke activiteiten en diensten zorgen voor een verbetering van het leven van de bezoekers en bewoners van stedelijke omgevingen.

Ruckus Wireless

Topway heeft gekozen voor de producten van Ruckus Wireless wegens het succes van de Wi-Fi netwerken die met de producten van Ruckus zijn aangelegd in andere grote steden over de hele wereld. Daarnaast hebben zij voor Ruckus gekozen omdat de producten een carrier-class Smart Wi-Fi technologie hebben die zorgt voor een beter signaal sterkte, dekking, penetratie in gebouwen bij hogere datasnelheden en bieden betrouwbaarheid.

Inrichting netwerk

Topway maakt bij de realisatie van het Wi-Fi netwerk gebruik van de Ruckus ZoneFlex indoor en outdoor Smart Wi-Fi access points. Hierdoor worden vele openbare in- en outdoor locaties voorzien van Wi-Fi. De producten van Ruckus zorgen voor een high-performance Wi-Fi netwerk. Alle access points worden centraal beheerd via de SmartCell Gateway (SCG) 200 WLAN controller. Topway maakt daarnaast gebruik van de SmartCell Insight(SCI), een intelligent analyse platform, wat zorgt voor essentiële real-time analytics die verzameld worden voor het gebruik van de Smart Wi-Fi infrastructuur.

Deze nieuwe Smart Wi-Fi infrastructuur geeft toegang aan miljoenen bewoners en bezoekers in Shenzhen om gebruik te maken van het gratis openbaar Wi-Fi netwerk. De Smart Wi-Fi van Ruckus zorgen voor een betrouwbaar netwerk zodat alle mobiele apparaten voorzien kunnen worden van Wi-Fi.

Fu Dali, general manager of Topway Video’s Broadband Division, verteld: “Ruckus products can serve simultaneous video streams in high density environments, bringing Topway Video customers a high-speed wireless broadband experience wherever they go and allowing them to enjoy our content wherever they are. Finally, from an operational and management perspective, Ruckus SmartCell Insight brings a great level of convenience to our Wi-Fi management team. Making use of the intelligent analysis of big data for network usage it provides, we have increased the efficiency of our network service, and optimized our deployment plans, effectively reducing our capex and personal costs.”

Lees hier het gehele bericht →