EnGenius onthult eerste écht schaalbare cloud-netwerkbeheeroplossing

EnGenius Networks Europe B.V. – een wereldwijde leverancier van draadloze netwerken – heeft de eerste beelden van de EnGenius Cloud uitgebracht. Dit nieuwste product van EnGenius maakt gebruik van de nieuwste cloud-computingtechnologie. Met deze nieuwe toevoeging aan het steeds groter wordende portfolio van EnGenius kunnen IT-beheerders van over de hele wereld geavanceerde netwerken implementeren en beheren in enkele minuten.

De EnGenius Cloud is een abonnementsloos netwerkbeheerplatform dat IT-professionals de mogelijkheid biedt om de implementatie van access points en Gigabit-switches te versnellen, te vereenvoudigen en te beheren vanuit één dashboard. De EnGenius Cloud biedt 24/7 toegang tot uitgebreide visuele tools die een goed beeld geven van EnGenius-netwerken met de meest gedetailleerde inzichten voor grondige troubleshooting. Met de EnGenius Cloud wordt het mogelijk om tegelijkertijd tot wel 100.000 access points en switches onder één account te beheren en te bewaken.

 

EnGenius heeft de cloud op verschillende niveaus beveiligd. Het beheervlak wordt gescheiden met behulp van een beveiligde tunnel met two-factor authentication (TFA) voor volledige beveiliging van de gegevens van de klant. Daarnaast heeft EnGenius een geavanceerde Multi-Tenant cloud-infrastructuur geïmplementeerd om management- en gebruikersgegevens verder te beschermen. EnGenius streeft naar een veilige en schaalbare cloud-oplossing met een gegarandeerde uptime van 99,99% SLA.

De EnGenius Cloud zal ook uitgerust worden met een AI-gestuurde adviesfunctie. Hiermee wordt het mogelijk om diagnoses van het netwerk te stellen, problemen te lokaliseren en richtlijnen te geven aan netwerkbeheerders met mogelijke oplossingen. EnGenius integreert ook hun ezWiFi Planner-tool om de cloud-oplossing verder aan te vullen met realtime Wi-Fi ontwerpen. Vervolgens gaat EnGenius nog een stap verder door het aanbieden van Multi-Tenant en Topology View om netwerkbeheerders de mogelijkheid te geven om verschillende onsite privileges toe te kennen per gebruiker en locatie, en automatisch netwerkimplementaties in kaart te brengen en de apparaatrelatie weer te geven. De cloud-oplossing van EnGenius is compatibel met 11ax- en 11ac-access points en Gigabit-switches.

‘EnGenius Cloud tilt ons bedrijf boven de concurrentie uit en completeert onze oplossing voor netwerkbeheer’, aldus Sherry Wei, regional general manager bij EnGenius Networks Europe B.V. ‘Het harde werk en de toewijding van ons team hebben het door de jaren heen mogelijk gemaakt om een abonnementsvrije netwerkbeheeroplossing te ontwikkelen met praktische inzichten die kunnen voldoen aan de complexe en veeleisende behoeften van kleine en middelgrote bedrijven die willen profiteren van het gemak van de nieuwste technologie.’

Livestream van het EnGenius Cloud Launch Event
De wereldwijde lancering van de EnGenius Cloud-oplossing is gevierd met een exclusieve productpreview-party in Italië op vrijdag 24 mei 2019 en later op locaties in de VS en Azië. Dit event kon ook live gevolgd worden via een livestream op YouTube en de opnames kunnen ook terug worden gekeken. Het eerste deel van het Cloud Launch Event gaat over 802.11ax en de hele technologie achter deze nieuwste Wi-Fi standaard. Tijdens het tweede deel staat de EnGenius Cloud centraal en worden de kijkers stap voor stap meegenomen in alle mogelijkheden van deze nieuwste tool van EnGenius.

Officiële lancering van de EnGenius Cloud
Naar verwachting wordt de EnGenius Cloud officieel gelanceerd rond eind augustus/begin september. Meld u aan voor onze nieuwsbrief en u ontvangt automatisch twee keer per maand het belangrijkste nieuws in uw mailbox of volg onze LinkedIn-pagina.

Download de whitepaper over de EnGenius Cloud voor meer informatie over de unieke functies van de cloud →