Gezondheidszorg aanzienlijk verbeterd met de producten van Alcatel-Lucent

 

EN_PS_MB_HealthcareSolutions_Mar14

De zorg voor patiënten wordt steeds beter. Dit is mede dankzij een goed werkend en betrouwbaar netwerk die altijd en overal beschikbaar is. In een interview met Gary Horn, Vice President van Technical Services bij Advocate Healt Care verteld hij over voordelen van het inzetten van een netwerk met de producten van Alcatel-Lucent.

Doordat de gezondheidszorg beschikt over een goed werkend LAN netwerk zijn er elektronische rapporten beschikbaar van de patiënten,  kunnen de patiënten in de gaten worden gehouden aan de hand van monitoring, worden apparaten voorzien van stroom en worden ze centraal beheert zoals de infuuspomp of glucose meters. Doordat al deze functionaliteiten aan het netwerk verbonden zitten moet er gezorgd worden voor een betrouwbaar en goed werkend netwerk.

Inrichting netwerk

Het belangrijkste van het netwerk is dat de kern betrouwbaar is en goed werkt. Voor het aanleggen van een netwerk in de gezondheidszorg wordt gekozen voor de Alcatel-Lucent OmniSwitch 10K en de OmniSwitch 9000. Ze kunnen deze producten blijven upgraden wat zorgt dat de producten altijd goed functioneren. Daarnaast is de OmniSwitch 6850 ingezet. Deze switch is een hoge kwaliteit switch met grote verscheidenheid aan mogelijkheden.Naast het LAN netwerk wordt het WLAN netwerk steeds belangrijker. Door een WLAN netwerk kunnen artsen en verpleegsters zich vrij door het ziekenhuis heen bewegen. Ze kunnen de apparaten overal en altijd gebruiken. Dit zorgt voor meer mobiliteit. Voordelen aan de netwerken van Alcatel-Lucent is dat ze 35% tot 45% besparen ten opzichte van concurrerende producten.

Bekijk hier het interview →