Nieuw certificeringsprogramma van de Wi-Fi Alliance: Wi-Fi Aware

Wi-Fi alliance Wi-Fi Aware

De Wi-Fi Alliance zal in 2015 een nieuw certificeringsprogramma starten voor Wi-Fi Aware. Wi-Fi Aware maakt het mogelijk voor applicaties om Wi-Fi apparaten te verbinden met andere apparaten met dezelfde applicatie. Zo kan eenvoudig informatie gedeeld worden, zonder dat men eerst hoeft te verbinden met een Wi-Fi netwerk.

Wi-Fi Aware is ontworpen op basis van deze vier mogelijkheden:

  • ‘common heartbeat’ onder Wi-Fi apparaten. Dit zorgt ervoor dat Wi-Fi Aware apparaten actief zijn wanneer er apparaten of informatie in de buurt zijn die herkend moet worden.
  • Een protocool dat bepaalt hoe applicaties en apparaten soortgelijke toepassingen op andere apparaten die in de buurt zijn kunnen ontdekken door middel van het publiceren en schrijven van berichten.
  • Een methode voor applicatieontwikkelaars om een unieke, korte identificatienummer voor applicaties te creëren.
  • Het mogelijk maken voor de follow-up activiteit nadat de apparaten herkent zijn zoals bijvoorbeeld een bericht naar de gebruiker sturen.

Technologie

Wi-Fi Aware is gebaseerd op Wi-Fi en maakt gebruik van de locatie van de gebruiker. Als bijvoorbeeld een gebruiker in de buurt is van een winkel, kan de winkel een advertentie naar deze gebruiker sturen. Ook kunnen gebruikers zelf zoeken naar mensen in de buurt om een spelletje mee te spelen of om foto’s met elkaar te delen. Wi-Fi Aware apparaten kunnen content met elkaar uitwisselen.

Lees meer over Wi-Fi Aware op de website van de Wi-Fi Alliance →