Nieuwe Maintance Release AOS-W 6.4.2.5 voor Alcatel-Lucent WLAN controllers

tech-update

Voor de AOS-W4x04, 6000, 4306 en 40xx series WLAN controllers is de Maintance Release AOS-W 6.4.2.5 gepubliceerd. Met de publicatie van deze release zijn, naast bugfixes, de volgende functionaliteiten toegevoegd:

  • Authenticatie

RADIUS Server-Type attribuut

Vanaf deze release stuurt de controller de volgende Service-Type attribuut waarden mee voor RADIUS authenticatie verzoeken:

radius tabel

Controller authenticatie naar CPPM (Clear Pass Policy Manager)

De controller authenticatie naar CPPM is uitgebreid en maakt het mogelijk om configureerbare gebruikersnamen en wachtwoorden te gebruiken in plaats van het support wachtwoord. Het support wachtwoord is kwetsbaar voor aanvallen omdat het server certificaat dat CPPM aanbiedt, niet gevalideerd wordt. Om dit mogelijk te maken zijn enkele CLI commando’s toegevoegd en wijzigingen in de GUI doorgevoerd.

  • Controller datapad

Afhandelen GARPs

Gratuitous ARP wordt vaak gebruikt om binnen het subnet via broadcast de host tabel van clients te updaten. Omdat dit voor extra broadcast verkeer binnen het subnet zorgt en ARP poisining mogelijk maakt worden GARPs van tunnel-mode en D-tunnel (data-tunnel) Virtuele AP’s  bij binnenkomst gedropt als het firewall optimize-dad-frames commando op “on” staat. Deze parameter staat standaard op “on”.

  • Controller platform

NetGear AirCard 341U USB Modem support

AOS-W 6.4.2.5 introduceert ondersteuning van de NetGear AirCard 341U USB Modem op OAW-40xx controllers. Hierdoor kunnen deze controllers via de USB poort met een 4G LTE netrwerk verbonden worden.

Bekijk deze nieuwe Maintance Release op onze supportpagina →