Project ISIZWE zorgt voor gratis Wi-Fi in Zuid-Afrika

Project ISIZWE Ruckus

Project ISIZWE is een innovatieve samenwerking tussen service providers, leveranciers, gemeenschappen en de mensen van Zuid-Afrika. Het project richt zich op de armere delen van het land die voorzien worden van een gratis Wi-Fi netwerk.

Er zijn vele partners die helpen aan dit project, waaronder ook Ruckus Wireless. De producten van Ruckus zijn gebruikt om het Wi-Fi netwerk in te richten. Project ISIZWE geeft niet alleen toegang tot internet maar daarnaast ook toegang tot ‘ on-net’ services . Dit houdt in:

  • Siyavula, een technologie voor het onderwijs zodat de inwoners kunnen leren.
  • Fundza, een mobiele bibliotheek voor op een mobiele telefoon.
  • Gumtree, hierin kunnen de inwoners banen vinden, tips, interviews en CV’s.
  • Video’s en afleveringen van uitgezonde lessen. Daarnaast ook leerboeken, presentaties, examens etc.
  • Wi-Fi TV, video-on-demand waarin diverse video’s te vinden zijn over onderwijs, mode, sport die geproduceerd zijn door jonge journalisten in de gemeenschap.

Project ISISZWE

Project ISIZWE is in 2013 begonnen met het Wi-Fi in te zetten in het Tshwana gebied van Zuid-Afrika. In december 2014 waren er maar liefst 420 gratis internet zones in Tshwana voor meer dan 1 miljoen burgers. Hiervan maken gemiddeld 20.000 mensen per dag gebruik van het Wi-Fi netwerk. Het doel van dit project is om achtergestelde delen van Zuid-Afrika te voorzien van internet met de Wi-Fi technologieën van nu. Toegang tot het internet speelt vandaag de dag een grote rol. De bevolking van Zuid-Afrika kan zo beter onderwijs krijgen.

Inrichting netwerk

Het Wi-Fi netwerk is ingericht met meer dan 2000 Ruckus ZoneFlex 7782, T300 en T301 outdoor access points. Ook is de SCG-200 WLAN controller samen met de SmartCell ingezet. Het Project ISIZWE biedt tot 250 MB gegevens per dag aan elke gebruiker in het dekkingsgebied. Er zitten verder geen kosten aan voor de mensen van Zuid-Afrika. De gemeenten betalen een lage prijs voor deze dienst.

Bekijk hier de gehele business case →