Radio 538 kiest voor Wi-Fi van Ruckus Wireless

radio538_en_Go2solutionsHet kantoor van Radio 538 in Hilversum is door Go2Solutions voorzien van een kwalitatief hoogwaardig Wi-Fi netwerk. Hierbij heeft men gekozen voor Smart Wi-Fi van Ruckus Wireless om personeel en gasten overal in het pand voldoende bandbreedte te kunnen bieden.

In 2013 heeft Radio 538 de stap naar het nieuwe werken gemaakt. Hierbij bleek dat de bestaande Wi-Fi infrastructuur niet meer voldeed, doordat dit audio en media bedrijf veelal gebruik maakt van grote bestanden. Dit vormde een te grote belasting op de huidige Wi-Fi infrastructuur, waardoor men op zoek ging naar een meer stabiele oplossing. Hierbij werkt Radio 538 nauw samen met Go2Solutions. Er is een langdurige relatie tussen deze twee partijen en dus werd Go2Solutions actief betrokken in het maken van de juiste keuze voor het vernieuwde Wi-Fi netwerk. Met hun kennis op hetgebied van Wi-Fi ondersteunden zij het IT-team van Radio 538 met het in kaart brengen van de wensen, eisen en kennis over de verschillende Wi-Fi aanbieders in de markt.

Smart Wi-Fi
Één van de redenen om voor Ruckus Wireless te kiezen is de mogelijke doorvoersnelheden die behaald kunnen worden met deze access points. Door gebruik te maken van gepatenteerde Smart Wi-Fi antennetechnieken wordt het signaal continu geoptimaliseerd om gebruikers zo goed mogelijk te bedienen. Dit komt de dekking en de capaciteit van het Wi-Fi netwerk ten goede. Doordat het netwerk centraal beheerd wordt door de ZoneDirector WLAN Controller kunnen de access points elkaar ondervangen indien om maximale betrouwbaarheid op het netwerk te realiseren.

Bij de inrichting van het netwerk is er gekozen om gebruikt te maken van de ZoneFlex 7982 dual-band 3×3:3 MIMO access points. Deze access points bieden een maximale doorvoersnelheid van 900 Mbps voor voldoende bandbreedte. Om het hele pand dekkend te maken zijn er 20 ZoneFlex 7982’s geïnstalleerd, allen gevoed via Power-over-Ethernet om extra bekabeling voor stroomtoegang te besparen.

Het netwerk wordt centraal beheerd door de ZoneDirector 3025 WLAN controller. De ZoneDirector stuurt alle access points aan waardoor deze elkaar kunnen ondervangen wanneer er één niet functioneert en het voor gebruikers mogelijk is om soepel van het ene naar het andere access point te schakelen wanneer zij door het pand bewegen. Doordat gebruik wordt gemaakt van een redundante ZoneDirector wordt maximale betrouwbaarheid op het netwerk geboden, ook wanneer één van de controllers wegvalt.

Bekijk hier de gehele business case