Ruckus Wireless over de evolutie van carrier-grade Wi-Fi

RuckusWireless

De vraag naar carrier Wi-Fi blijft groeien waardoor er nieuwe ontwikkelingen komen binnen Wi-Fi  zoals Wi-Fi calling, 802.11ac Wave 2 en Hotspot 2.0 Wave 2. Naar aanleiding van een interview met David Callisch, VP van Corporate Marketing vertelt hij over de ontwikkelingen en over Ruckus Wireless.

Vandaag de dag zijn mobiele netwerk operators (MNOs) op zoek naar het gebruik van Wi-Fi om data te versturen in high density omgevingen. Het interessante van de markt is dat elke omgeving anders inspeelt op de ontwikkelingen binnen Wi-Fi. Ruckus Wireless is een van de grotere aanbieders van Wi-Fi en zij speelt in op alle nieuwe ontwikkelingen omtrent Wi-Fi. Ruckus Wireless geeft haar visie over verschillende ontwikkelingen binnen Wi-Fi.

Wi-Fi Calling

Ruckus Wireless ziet Voice over Wi-Fi (VoWiFi) als een grote ontwikkeling in 2015. Tijdens het Mobile World Congress heeft Ruckus Wireless een variatie gepresenteerd van VoWi-Fi en Wi-Fi Calling die zij ontworpen hebben om essentiële roaming en Quality of Service (QoS) te ondersteunen. Deze innovatie biedt real-time, tweerichtingsgesprekken, die een smalle reeks operationele parameters eisen van het netwerk om de hoogste kwaliteit Wi-Fi Calling te garanderen. De Smart Wi-Fi producten van Ruckus zorgen voor een optimale prestatie van Voice over Wi-Fi communicatie.

802.11ac Wave 2

Dit jaar zal de nieuwe Wi-Fi standaard 802.11ac Wave 2 komen. Wave 2 zal 160MHz kanalen ondersteunen en zal multi-user MIMO mogelijk maken. De eerste producten van Ruckus Wireless die Wave 2 ondersteunen zullen in Q2 van 2015 beschikbaar komen. De producten van Ruckus die Wave 2 zullen ondersteunen zullen de adaptieve antenne technologie hebben.

Lees hier het gehele interview →