Social Marketing en Analytics met Cloud4Wi

Social marketing analytics

Om klanten gericht te kunnen benaderen kunt u gebruik maken van de Social Marketing en Social Analytics applicatie van Cloud4Wi. Deze twee applicaties zijn onderdeel van elkaar en bieden u alle gegevens om gericht Social campagnes te voeren.

Social Analytics

De Social Analytics applicatie van Cloud4Wi biedt locaties informatie over de social netwerken van hun klanten. Door gebruik te maken van Social Analytics kunnen locaties hun winst en prestaties verbeteren door middel van social Wi-Fi, hun diensten gericht te versturen en meer winst genereren.

Met deze applicatie kunnen locaties gegevens verzamelen over het gebruik van social media van hun klanten. Welke kanalen gebruiken zij en hoe is hun online gedrag. Met deze applicatie kunnen diverse gegevens worden verzameld zoals:

  • Het aantal klanten met behulp van social login
  • Verdeling van de social login optie, zijn ze bijvoorbeeld via Facebook of LinkedIn ingelogd.
  • Sociale login loyaliteit, zijn het nieuwe klanten of terugkerende klanten
  • Demografische gegevens zoals leeftijd en geslacht

Social Marketing

Aan de hand van de Social Analytics kunt u middels de Social Marketing app gerichte campagnes opzetten via social media kanalen. U krijgt zo interactie met de social netwerken van uw klant. Acties die u kunt voeren via de Marketing app zijn:

  • Facebook

U kunt invoeren dat als uw klant inlogt is op uw gasten Wi-Fi netwerk dat zij uw Facebook pagina moet liken om te kunnen inloggen. Na het inloggen wordt de klant direct doorverwezen naar uw Facebook pagina waar zij al uw updates direct kunnen zien. Ook kunt u invoeren dat de klant bij het inloggen op het gasten Wi-Fi een post moeten delen op hun eigen tijdlijn. Zo wordt er informatie over uw bedrijf direct verspreid onder het netwerk van de klant. U kunt dit uiteraard ook invoeren bij andere social media kanalen.

  • Geplande updates

Met de Social Marketing app kunt u ook update inplannen op uw social media kanaal zoals Facebook, Twitter, LinkedIn of Google +. Zo wordt er op een bepaald moment, die u aan de hand van uw Social Analytics heb bepaald, een gerichte update op het social media kanaal geplaatst.

Deze twee applicaties zijn ideaal om uw klanten te analyseren en vervolgens hen met een campagne te benaderen via uw gasten Wi-Fi netwerk.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Cloud4Wi? Bezoek dan ons Cloud4Wi seminar. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met nkuenen@alcadis.nl of 030 -65 85 125