Start eenvoudig een campagne met Proximity van Cloud4Wi

proximity

Met Cloud4Wi kunt u meer rendement halen uit uw Wi-Fi netwerk. Het biedt voordelen voor Wi-Fi hotspot providers en voor locaties. Cloud4Wi bestaat uit diverse applicaties waarmee u Wi-Fi service kunt aanbieden. Eén van deze applicaties is Proximity Marketing.

Proximity Marketing is een applicatie van Cloud4Wi waarmee er op locatie snel en gemakkelijk gerichte, lokale marketingcampagnes aan klanten gestuurd kunnen worden via verschillende kanalen zoals SMS en e-mail. Proximity is ontworpen om gegevens vast te leggen over uw klanten. Zo kunt u via deze applicatie demografische kenmerken of het koopgedrag van uw klanten achterhalen. Deze informatie kan vervolgens gebruikt worden om uw merkpromotie te versterken en direct marketing campagnes op te stellen.

Het opzetten van een campagne

Met de Proximity applicatie kunt u in vier stappen eenvoudig een campagne opzetten.

 1. Selecteer de Trigger. De Trigger is het moment dat u uw campagne naar uw klant wilt sturen. Dit kan zijn bij het bezoeken van een evenement, de locatie, het aanmelden op het Wi-Fi netwerk, het zoeken naar informatie op internet of bij het afmelden van het netwerk.
 2. Bepaal de doelstelling. Zorg voor een specifieke doelstelling zodat u gericht campagnes kan voeren zoals op demografisch profiel, locatie, consumentengedrag, draadloze apparaten of het tijdstip van de dag.
 3. Selecteer via welk kanaal u de consument wilt benaderen. Dit kan bijvoorbeeld zijn door middel van een SMS, e-mail, mobiele app, de browser, social media etc.
 4. Kies de soort content die u naar de consument wilt sturen. Dit kan een afbeelding zijn, tekst, video , aanbieding , ect.

  Voorbeelden uit de praktijk

  • Hotel of horeca gelegenheden

  Bezoekers die op een bepaald tijdstip van de dag, bijvoorbeeld tussen 8:00 en 11:00, inloggen op het Wi-Fi netwerk, kunnen hotel of horeca gelegenheden een e-mail of SMS sturen. In deze e-mail of SMS krijgen bezoekers bijvoorbeeld het ontbijt van de dag te zien. Zo wordt het restaurant onder de aandacht gebracht om zo bezoekers hier naar toe te lokken. Er kan zo voor elk tijdstip van de dag een relevantie actie naar de bezoekers worden gestuurd.

  • Detailhandel

  U kunt gebruikers aan de hand van devices benaderen. U kunt bijvoorbeeld selecteren dat als mensen op een netwerk inloggen met een Iphone, dat zij bij het inloggen op een actie van Apple geattendeerd worden. Dit kan zo ook bij Android producten.

  • Openbare ruimtes

  Gemeentes kunnen samen met winkeliersverenigingen een openbaar Wi-Fi netwerk aanbieden. Zij kunnen dan via Proximity marketingdoelgroepen benaderen aan de hand van bepaalde kenmerken zoals geslacht en/of leeftijd. Zo kunnen zij bepaalde evenementen of gelegenheden promoten binnen het openbare Wi-Fi gebied.

  • Evenementen

  Organisaties die evenementen organiseren kunnen door middel van deze applicatie bezoekers bereiken. Ze kunnen bezoekers op een bepaald tijdsstip attenderen over een gebeurtenis binnen het evenement zoals een stand of zodra er een optreden begint. Daarnaast kunnen organisaties afspraken maken met ondernemers die zich op het evenement bevinden en die hun diensten meer onder de aandacht willen brengen. Dit kan door middel van Proximity Marketing

  Wilt u meer informatie over deze applicatie of de mogelijkheden met Cloud4Wi? Neem dan contact op met nkuenen@alcadis.nl of 030 – 65 85 125