Technicolor neemt Cisco’s Connected Devices Division over

Technicolor ISP

Technicolor neemt de Connected Devices Division van Cisco over en vergroot hiermee zijn Connected Home Divisie. Cisco stopt met het maken van set-top boxen en verkoopt deze activiteiten aan Technicolor, dat hiermee een mondiaal marktaandeel van ca. 15 procent, met een afzet van ongeveer 60 miljoen set-top boxen per jaar en een installed base van 290 miljoen set-top boxen en 185 miljoen gateways.

Technicolor’s Connected Home zal zijn omzet meer dan verdubbelen tot ruim 3 miljard euro per jaar en een bijgestelde ebitda van 200 miljoen euro per jaar, eind 2016. Ook de omzet van de groep groeit met dubbele cijfers. Er wordt gerekend op 100 miljoen euro aan synergievoordelen, met name bij inkoop en overhead.

Cisco en Technicolor hebben gelijktijdig een strategische overeenkomst gesloten voor de ontwikkeling van technologie voor video en breedband en Internet of Things. Ze delen onderling al hun patenten op dit gebied. Cisco krijgt een zetel in de raad van bestuur van Technicolor, voor huidig SVP en Chief Strategy Officer Hilton Romansky.

Lees hier het hele persbericht op de website van Technicolor