Technicolor rondt overname CPE-divisie Cisco af

Technicolor heeft de overname van de CPE-divisie van Cisco afgerond. Het Franse bedrijf heeft de productie van apparaten zoals routers en set-top boxen van Cisco overgenomen voor een bedrag van 550 miljoen euro in cash en aandelen. Technicolor is daarnaast een strategische samenwerking aangegaan met Cisco voor de ontwikkeling van video- en breedbandtechnologie en IoT-diensten. Chief Strategy Officer Hilton Romanski van Cisco treedt toe tot de raad van bestuur van Technicolor.

De Connected Home-divisie van Technicolor zal als gevolg van de overname naar verwachting een aangepaste EBITDA hebben van 200 miljoen euro, en een aangepaste EBITDA-marge tussen de 8 en 9 procent in 2017. De synergievoordelen zouden uitkomen op een besparing van 100 miljoen euro per jaar vanaf 2018.

De overname was afhankelijk van de goedkeuring van toezichthouders in verschillende landen. De ACM ging begin oktober akkoord met de verkoop van de CPE-divisie aan Technicolor. De Nederlandse activiteiten en marktaandelen van Technicolor en Cisco riepen geen vragen op. De overname is nu goedgekeurd in alle landen waarin de bedrijven actief zijn, behalve Brazilië en Colombia.

Bron: Telecompaper