Wereldwijde WLAN blijft doorgroeien

idc-wlanidc-wlan-q42014

Wereldwijd blijft de wireless local area network (WLAN) groeien. De consumenten- en Enterprise markt steeg in Q4 van 2014 met maar liefst 7%. Volgens de resultaten die gepubliceerd zijn van de Internation Data Corporation (IDC) van de Worldwide Quarterly WLAN Tracker, blijft het Enterprise segment groeien met 7,4% ten opzichte van het vorige jaar.

De 802.11ac standaard blijft een razende groei maken in het Enterprise segment. De overgang van deze standaard is sneller gegroeid dan de overgang van 802.11a/b/g naar de 802.11n die enkele jaren geleden plaatsvond. Een reden van deze grote groei is dat 802.11ac hogere doorvoersnelheden biedt die voldoen aan de eisen van het wat IDC het 3e Platform van IT noemt die gebouwd is op de cloud, mobiliteit, big data en social business technologieën.

Consumenten WLAN markt

De consumenten WLAN markt is toegenomen met 6.5% in Q4 van 2014. Dit is een lichte stijging ten opzichte van de 5,6% groei in Q3 van 2014. De voortdurende overgang van 802.11n standaard naar het nieuwere en snellere 802.11ac standaard blijft groeien in alle regio’s. Wereldwijd steeg de omzet van de consumenten WLAN markt met 155,6%.

Vice President van IDC, Rohit Mehra zei: “Where appropriate, enterprises worldwide are seeking to move mission-critical functions from the wired network to wireless, These organizations are migrating to 802.11ac in order to experience wire-like speeds that enable a more nimble, mobile enterprise. As the 802.11ac ecosystem grows even more robust, expect this to continue for the foreseeable future.”

Enterprise WLAN markt

De Enterprise WLAN markt maakt wereldwijd ook een grote groei in Q4 van 2014. Zo is er in Latijns-Amerika een groei geweest van 14,2%, Noord-Amerika een groei van 9.3% en Azië een groei van 3%. Daarentegen is er in Japan een daling van de WLAN markt. Hier is de groei gedaald met -16.6%.

Research Manager van Worldwide Networking Trackers, Petr Jirovsky zei: “With the exception of Japan, the fourth quarter saw even growth across the regions compared to previous quarters. As 802.11ac adoption rises, especially with wave 2 on the horizon, the WLAN market should see sustained and steady growth across the regions over the next few years.”

Ruckus Wireless

Ruckus Wireless is één van de grotere merken van WLAN. Zij hadden in Q4 een grote groei in de Enterprise markt, maar liefst 15.7%. Ruckus is op dit moment goed voor 6.2% van de totale markt. Dit is een stijging ten opzichte van Q4 2013 met 5.7%. Hiermee behoord Ruckus Wireless tot één van de vijf grootste Enterprise WLAN merken.

Lees hier het gehele nieuwsbericht van IDC →