Zorgaanbieder Interzorg kiest Alcatel-Lucent Enterprise voor draadloze netwerkoplossing om patiëntenzorg te verbeteren

alcatel-lucent710x200

De Nederlandse zorgaanbieder Interzorg, gespecialiseerd in thuis- en ouderenzorg, heeft technologie van Alcatel-Lucent Enterprise gekozen ter vervanging van hun Wireless LAN-netwerkoplossing bij hun negen zorg- en kantoorlocaties in Noord- en Midden-Drenthe. Als onderdeel van de toekomstgerichte IT-upgrade is de implementatie van het nieuwe WLAN-netwerk voornamelijk gericht op het ondersteunen van het hoge mobiliteitsniveau dat zorgverleners nodig hebben, maar het biedt ook betere toegang en een hogere kwaliteit van netwerkservice voor gastgebruikers.

Interzorg erkende het groeiende belang van draadloze connectiviteit bij het bieden van mobiliteit aan het personeel en het ondersteunen van het toenemende aantal apparaten en applicaties dat in de gezondheidszorg wordt gebruikt. De Alcatel-Lucent Enterprise WLAN-oplossing biedt personeel, bewoners en gastgebruikers van de negen zorglocaties en het personeelsgebouw toegang tot het mobiele netwerk. Zorgaanbieders hebben nu onderweg stabiele toegang tot elektronische patiëntendossiers en zorgapplicaties, waardoor medewerkers maximaal tijd kunnen besteden aan bewoners en patiënten.

Interzorg, een bestaande klant voor spraakoplossingen, benaderde Croon Elektrotechniek B.V. als hun kanaalpartner van Alcatel-Lucent Enterprise voor het leveren van een robuust, op de toekomst voorbereid draadloos netwerk dat hun toekomstige digitale transformatie van zorgservices zou kunnen faciliteren. De oplossing werd geïmplementeerd op basis van de zeer schaalbare productlijn WLAN OmniAccess and OmniSwitch.

Overzicht:

  • WLAN biedt onderweg toegang tot elektronische patiëntendossiers en zorgbronnen
  • Het nieuwe netwerk vormt een aanvulling op de bestaande spraakoplossing van Alcatel-Lucent Enterprise

Wim de Ruiter, IT-afdeling, Interzorg
“Het feit dat de zorgorganisatie afhankelijk is van een goed en stabiel draadloos netwerk, zorgde ervoor dat verouderde draadloze apparatuur van de zorglocaties moest worden vervangen. Vanuit de positieve ervaringen met de apparatuur voor draadloze netwerken van Alcatel-Lucent Enterprise op de kantoorlocatie, werd besloten deze apparatuur ook op de zorglocaties te gaan gebruiken.”

Joost van den Beld, Zorgspecialist, Croon Elektrotechniek
“In de snel veranderende technologie van draadloze netwerken zocht Interzorg een oplossing die gemakkelijk kon worden aangepast aan het toenemend aantal gebruikers en applicaties, waarbij hoge eisen werden gesteld aan stabiliteit en beschikbaarheid.”

Robin Slats, Sales Manager Nederland, Alcatel-Lucent Enterprise

“Interzorg kijkt inderdaad vooruit als het gaat om zijn benadering van het bieden van zorgservices. De organisatie heeft de kernrol erkend die technologie en netwerkinfrastructuur moeten spelen, en heeft zeer praktische stappen ondernomen om de uitdagingen aan te gaan waar moderne zorgorganisaties voor komen te staan. Een effectief draadloos netwerk is een wezenlijke stap op de weg van digitale zorg. Het ondersteunt de mobiliteit van medewerkers en biedt toegang tot elektronische bronnen.”

Wilt u meer over de netwerkoplossingen Alcatel-Lucent weten? Bezoek dan het Alcatel-Lucent Networking Seminar →